Регион

Бум на ментетата на границата, накълцаха чехли „Барселона“

унищожаването на стоките ментеБум на заловени стоки-менте с логото на известни фирми отчитат от митница Свиленград. От януари насам са регистрирани 555 случая на контрабанда, а до края на годината се очаква те да достигнат рекорден брой.

През 2011-та служителите на митницата са пресекли 777 опита за пренасяне на стоки с фалшива търговска марка, основно текстилни, парфюмерийни изделия и обувки. Според европейския регламент притежателят на марката сам решава дали и по какъв начин да бъде унищожена заловената продукция-менте.

унищожаването на стоките менте350 чифта чехли с емблемата на ФК „Барселона“ бяха насечени днес от работници с брадви в митнически склад в Свиленград. Нередовната стока бе задържана на 10 май в камион, който пътувал от Турция за България. Получател на летните обувки била софийска фирма, която смятала да ги продава на родния пазар.

Утре предстои още по-голяма акция под контрола на митница Свиленград, при която ще бъдат унищожени ментета за 300 000 лв, задържани на Капитан Андреево. Сред тях са над 1730 парфюма и тоалетни води с логото на известни марки, 260 батерии за мобилен телефон, 49 чифта обувки и купища панталони,тениски, анцузи, ризи и боксерки.

Фалшивите стоки ще бъдат унищожени в депото за отпадъци край Харманли в присъствието на представители на правопритежателите на търговските марки. Според митничари най-много артикули с нередовни емблеми се внасят покрай големи спортни форуми като европейските и световни първенства по футбол, тъй като търговците разчитат на интереса на многобройните фенове.

Видео репортажВижте видео репортаж

унищожаването на стоките менте
унищожаването на стоките менте

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Коста
Коста
23.08.2012 17:48 17:48

Вместо да се дадат на някой ДОМ или пак на хора с ограничени доходи … тъпата държава взема безумни решения !

Eysi...
Eysi...
23.08.2012 18:57 18:57

ei tva e.. prevra6tate parite v bokluci, a posle se 4udite kakvo da izmislite za da smu4ete naroda… kak ne vi e sram, ima hora hlqb ne mogat da si kupuvat, vie 4ehli se4ete, dai te gi na bednite be tapanari, razdavaite gi, pone gi prevarnete na 6tastie tezi pari, kak moje takova ne6to !!!!

Back to top button