Хасково

Хасково вече има модерно отделение за 20 недоносени деца

Модерно отделение за недоносени деца беше официално открито днес в АГ-комплекса на МБАЛ – Хасково.

„През 2016 г. в началото на нашето управление първото отделение, което открихме беше отделението по патологична бременност в този АГ-комплекс. Тогава си пожелахме да го отремонтираме целия и да слезем до входа, където вече сме. През миналата година приключи реновирането на Детско отделение. Така с над 1 млн. лв. собствени средства приключихме нашия проект за подобряване на майчиното и детско здравеопазване“, каза изпълнителният директор на болницата д-р Георги Гелов. По неговите думи така хасковската болница ще е конкурентна на пазара на здравеопазването в България.

В момента в Неонатологично отделение се грижат 10 деца, които в понеделник ще бъдат преместени в новата част. Капацитетът на двете просторни зали е за 20 деца. Ремонтът с обзавеждането и апаратурата, сред която са два нови кувьоза, е за около 300 000 лв.

БолницаНа първия етаж най-вероятно ще бъде изградена поликлинична част за консултации на майки и бременни жени.

В Неонатология практикуват трима специализанти, а в Детско отделение още четирима, като от ръководството на болницата се надяват те да останат да работят в Хасково. Годишно ражданията се запазват между 850 и 870.

Лентата на новото отделение символично прерязаха д-р Георги Гелов, кметът Станислав Дечев и областният управител Гинка Райчева. Райчева каза, че е горда, че фокусът е върху децата и бъдещето на България. Градоначалникът си пожела много деца в Хасково. Водосвет отслужи отец Златко.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Lilqna
Lilqna
31.05.2024 23:34 23:34

Сега ако се научат, да се отнасят и нормално с майките на същите тези бебета ще бъде супер! А не да си мислят,че тези бебета са на държавата, да не дават информация за тях и когато вече много настояваш да разбереш какво се случва със детето ти и дали е живо да те гонят! Пиша този коментар със надеждата поне някой от тях да го прочете и да се осъзнае!!!

Last edited 25 days ago by Lilqna
Back to top button