Любопитно

Над 1 800 изпълнители пеят и танцуват на фестивала в Минерални бани

21-ото издание на Международния детски етнофестивал „Децата на Балканите – с духовност в Европа“, с който се отбелязва 1 юни – Международния ден на детето, беше официално открито в Минерални бани.

Двудневният фестивал започна с шествие до сцената на Летния театър, където децата показват своите таланти в песните и танците.

Изпълнителите са над 1 800 и пристигат от 32 населени места в България и от още 6 държави – Индия, Русия, Република Северна Македония, Сърбия, Украйна и Черна гора. Те ще се състезават в три възрастови групи и различни категории и жанрове, а две журита ще ги оценяват.

ФестивалНа фестивалната сцена ще се представят общо 170 колектива и индивидуални изпълнители, в това число 30 групи и солови участници.

ФестивалПреди официалното откриване гостите се поклониха пред паметната плоча на вдъхновителя и основателя на фестивала проф. д-р Желязко Христов (1948 – 2010). Сред отдалите почит бяха президентът на КНСБ, която е основен организатор, Пламен Димитров, председателят на Съюза на българските учители Янка Такева, заместник-министърът на образованието Емилия Лазарова, областният управител Гинка Райчева.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button