Хасково

Обучават 1 230 членове на секции в хасковската зала „Дружба“

Районната избирателна комисия провежда обучение на 1 230 членове на секционните избирателни комисии на територията на община Хасково.

Акцент е спазването на методическите указания, утвърдени от ЦИК, правилата за видеонаблюдение и за отчитане на резултатите на изборите за членове на Европейски парламент и за народни представители на 9 юни.

Председателят на РИК Добромир Якимов ще разяснява попълването на протоколите и проверката на контролите. Секретарят на комисията Лейла Елмаз посочи, че след попълването на черновата, членовете трябва да влязат в сайта на ЦИК, да си наберат числовите данни и тогава да си попълнят беловата.

ОбучениеОт РИК коментираха пред Haskovo.info, че предстоящите избори 2 в 1 ще са с една идея по-сложни, но методическите указания са достъпни, членовете на секции трябва да си ги прочетат, като имат възможност и да задават въпроси.

ОбучениеОбучението е по график, като от 10 до 12 часа са членовете на СИК от 1 до 80, а от 80 до 149, включително подвижните секции, болницата и следствения арест ще са от 13 до 15 часа.

Членовете на секции получават по 20 лв. от общината за обучението, като на последните избори възнаграждението беше 40 лв.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button