Хасково

Възраждат изложението на фирми за празника на Хасково

ПаркингътИзложба-базар на местни и гръцки фирми ще съпътства празничната за Хасково седмица от 3 до 8 септември. Тя ще бъде под надслов „Произведено за нас“ и на практика възражда прекъснатото през 1999 година изложение, което тогава се провеждаше в зала „Дружба“.

Изложбата-базар ще бъде разположена на паркинга зад комплекс „21 век“, където от понеделник започва изграждането на 30 шатри – 10 по 30 кв.м. и 20 по 9 кв.м., обяви заместник-кметът Минко Ангелов.

16 от щандовете ще бъдат на фирми от Община Хасково, които ще представят своята продукция. Те ще бъдат от млекопреработвателния, сладкарския и винарския бранш. Своите стоки ще представят и шивашки фирми.

14 гръцки производители ще участват в изложението. 7 от тях ще бъдат от Александруполис, от където вече се потвърдили участието си асоциациите на износителите, търговците и хотелиерите, както и фирми в областта на хидравликата и високите технологии. Останалит 7 шатри ще бъдат за компании от Кавала.

Участниците в изложбата-базар няма да плащат за представянето си пред хасковлии. Общината поема всички разходи по шатрите. Ако резултатите са добри това отново ще се превърне в традиция, обяви Ангелов.

Паркингът няма да работи като такъв в продължение на две седмици. За това време фирмата, която го стопанисва няма да плаща наем.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button