Хасково

Общината купува 200 климатика за 120 000 лв. за детските градини

Климатик200 климатика ще бъдат монтирани в детските градини в Хасково, съобщи директорът на дирекция „Образование, култура, младежки дейности, спорт, здравеопазване и социални дейности“ в общината Васил Несторов.

Климатиците ще бъдат поставяни на три етапа. Както Haskovo.info вече писа първият бе в началото на лятото, когато дежурните детски градини бяха оборудвани с 50 климатика. 

На втория и третия етап ще бъдат климатизирани съответно вторите и първите етажи на забавачките и селските детски градини.

Две фирми са били поканени да направят оглед на детските градини. Администрацията е успяла да постигне отстъпка от над 30%. Така за 200-те климатика ще бъдат платени 120 000 лева от общинския бюджет, а не от делегираните бюджети на детските градини, уточни Несторов.

Междувременно в 7-8 детски градини в Хасково текат ремонти. Новата градина „Ежко Бежко“ №4 ще бъде открита на 3 септември по време на Дните на Хасково. Засега в нея са записани 40 деца. От администрацията се надяват забавачката да стартира поне с 3 групи. „Ежко Бежко“ ще се помещава в сградата на дом „Надежда“. 

Децата, настанени в институцията, пък вече са преместени в едно от крилата на Детска градина №19, допълниха от община Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button