Регион

Двама полицаи ранени при ромски скандал

полицейска кола, илюстрацияДвама униформени от РПУ-Димитровград пострадаха снощи, докато се опитвали да укротят група роми в квартал „Изток-2“. Около 23 часа на телефон 112 бил получен сигнал за скандал на улица „4-та“.

Изпратените на място два автопатрула и 3-ма полицаи установили, че конфликтът възникнал заради отправени обиди между двама роми на 44 и 32 години. Първият хвърлил буркан по главата на опонента си, който пък в отговор започнал да замерва къщата му с камъни и тухли.

Полицаите задържали скандалджиите в полицейското управление в Димитровград. В това време в дома на по-възрастният от арестуваните пристигнал 35-годишният му брат, въоръжен с брадва. Размахвайки я към насъбралата се тълпа, той ударил в областта на ребрата 38-годишен жител на квартала.

Старши полицаите Тенчо Тенев и Станислав Цанев се опитали да задържат мъжа с брадвата, но той оказал съпротива и порязъл дясната ръка на Цанев. В същото време конфликтът се разраснал и роднини на 32-годишния задържан нападнали полицай Тенев. В суматохата той бил ударен в лицето с дръжка на вила от 35-годишен ром и получил разкъсно-контузна рана по челото и носа.

По-късно полицаите са били прегледани в Димитровградската болница, където раните им били обработени. Четиримата роми, участвали в мелето, са стари познайници на полицията. Те са задържани до 24 часа по образуваното досъдебно производство.

Материалите ще бъдат предадени на Районна прокуратура – уточниха от областната полицейска дирекция.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Кога ще ги стигнем американцит
Кога ще ги стигнем американцит
27.08.2012 18:13 18:13

Ако беше в USA нямаше да има ранени полицаи, а застрелян циганин.
Крайно време е да се дадът повече правомощия на полицията за употре*а на оръжие.

Анонимен
Анонимен
28.08.2012 8:22 8:22

На сапун,не не на дапун а в екарисажа мамка им мръсна.

Анонимен
Анонимен
28.08.2012 10:39 10:39

Не закачайте избирателите!!!

Back to top button