Хасково

Глобиха неработещ цех в Димитровград

ОДБХ - ХасковоСобственик на цех за полуфабрикати и салати в Димитровград ще бъде глобен от Областната дирекция по безопасност на храните, съобщи за Haskovo.info изпълняващият длъжността началник отдел „Контрол на храните“ Мартин Александров. 

Причината е, че съдържателят не е уведомил Агенцията, че временно спира дейността си. Затова инспекторите са му съставили акт, чиято стойност ще е между 1000 и 2000 лева.

През изминалата седмица от Областната дирекция по безопасност на храните са извършили 109 проверки, съставили са общо 11 акта.

В Хасково с актове са съдържатели на две бистра, тъй като хигиената в заведенията била лоша. В 4 магазина са открити негодни храни, стоки без етикети и липса на документи. Там глобите варират между 500 и 2000 лева. В бригадирския град в хранителен магазин са открити стоки с непълни етикети.

В Симеоновград са глобени също два магазина. Собственикът на единия ще отнесе  санкция заради неправилно съхранение на стоки, а другият – затова, че няма здравна книжка. 

С акт е и фурна в Харманли,  тъй като управителят й не е изпълнил предписание, връчено му от инспекторите от Агенцията по храните.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button