Хасково

Наводнените общини чакат европейските пари

наводнение, архивВсички пострадали от наводненията общини в Хасковска област са кандидатствали за европейско финансиране за отстраняване на щетите.

До крайния срок са подадени 19 проектни предложения, които предстои да бъдат проверени и оценени. Министерството на земеделието и храните оказа техническа подкрепа на местната власт при подготовката. Проектите целят възстановяване на засегнатите от водната стихия общински пътища и мостове, водоснабдителни и канализационни системи и съоръжения. Срокът за изпълнението е 30 месеца.

Haskovo.info припомня, че в края на юни Европейската комисия одобри 24 млн. евро за пострадалите от наводнения общини. Финансовата помощ се предоставя чрез Програмата за развитие на селските райони, уточняват от Държавен фонд „Земеделие“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button