Спорт

Григор Димитров загуби от Яник Синер в Париж

Григор Димитров отпадна на четвъртфиналите на Откритото първенство на Франция по тенис, съобщават от федерацията.

Поставеният под №10 българин отстъпи с 2:6, 4:6, 6:7(3) на №2 в световната ранглиста Яник Синер от Италия. Срещата продължи 2 часа и 32 минути.

Това беше първо участие за хасковлията на четвъртфиналите в Париж. Така той има вече класиране за четвъртфиналите на всички турнири от Големия шлем.

Българинът има 21 победи на Ролан Гарос и 90 в турнирите от Големия шлем.

Преди днешната среща Гришо постигна четири поредни победи на турнира при само един загубен сет.

Димитров започна лошо мача и загуби първия сет с 2:6 за 36 минути игра. Във втората част Григор допусна пробив още в първия гейм, но след това значително подобри играта си. Той обаче не успя да стигне до точка за пробив и загуби с 4:6.

Българинът пропусна точка за пробив при 1:0 в третия сет. Димитров допусна пробив за 4:5, но веднага отговори с рибрейк и изравни резултата на 5:5. До края на сета нови пробиви нямаше и така се стигна до тайбрек. В него Синер поведе с 6-3 точки и от първия си мачбол се класира за първия си полуфинал в Париж.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button