Хасково

Пръскат срещу комари в Хасково

Предстои ларвицидна обработка срещу комари с препарата Димилин 2 ТБ в Хасково, съобщават от общината.

Става въпрос за заблатени територии – малки водоеми и напоителни съоръжения, намиращи се в покрайнините на града. На обработка подлежат 12 безоточни микроязовира и два основни напоителни канала, преминаващи през вилна зона Кенана и северно от жп гара Хасково. Ще се обработят всички зелени зони на града, в това число големите паркове Кенана, Ямача и покрай реката по булевард „Илинден“.

Димилин 2 ТВ са водоразтворими таблетки за унищожаване на ларвите на насекомите. Препаратът не застрашава пчелите и пчелните семейства от отравяне и е напълно безвреден за земноводни и риби. Той не влияе на възрастни организми.

Продължават и периодичните обработки срещу възрастните форми на комари и други насекоми. Тези дейности ще бъдат извършени през нощта с препарат Цитрол 10/4 УЛВ.

На 8 юни ще бъдат обработени площи в парк Кенана и река Хасковска, а на 9 юни – парк Ямача и малката река на булевард „Илинден“.

Биоцидите са включени в списъка с разрешените за употреба в България препарати. Прилагането им ще бъде извършено от лицензирана за тази дейност фирма.

Община Хасково информира всички пчелари, че за периода на действие на препаратите, е препоръчително да ограничат пчелите от паша. Ограничителният период е 7 дни след прилагане на препаратите.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button