Регион

Двама китайци и турчин пробваха да минат границата

ГКПП "Капитан Андреево", архивДва опита за нелегално преминаване в страната пресякоха вчера граничните полицаи на Капитан Андреево. Към 13 часа на пункта пристигнал лек автомобил BMW с френска регистрация, управляван от 32-годишен френски гражданин. С него пътували 37-годишна жена и три деца с френски паспорти – момиче на 7 и две момчета на 8 и 11 години.

При проверката униформените се натъкнали на скрит между предните и задните седалки на колата пътник. Оказало се, че това е 37-годишен турски гражданин, брат на шофьора. Мъжете, пътували с BMW-то били отведени в помещение за временно задържане в ГПУ-Свиленград, а малчуганите са настанени в помещение за майки с деца на Капитан Андреево. За случая е уведомена свиленградската Районна прокуратура.

Часове по-късно на Капитан Андреево пристигнал автобус с турска регистрация, с двама водачи турски граждани на 53 години и 34-годишна стюардеса от София. В кабината за спане на резервния шофьор граничен полицай открил двама мъже без документи за самоличност. При щателната митническа проверка в автобуса били намерени два паспорта на името на китайски граждани – единият на 20, вторият – на 31 години.

Данните от документите се идентифицират с укритите мъже. Работата по случая продължава. Шофьорите, стюардесата и нелегалните пътници са задържани до 24 часа.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button