Хасково

Български и гръцки региони с общ туристически продукт

музея в Александрово, архивТуристическите обекти в Хасковска област не са разработени и не притежават така необходимата инфраструктура. Изключение правят гробниците край Мезек и Александрово и Изворът на Афродита и нимфите край Каснаково.

На останалите места посетителите няма откъде да си купят и една картичка“ – това заяви доц.д-р Тошо Спиридонов, директор на музея в Харманли на днешния семинар на тема „Туристическите обекти на територията на Хасковска област“.

Той представи най-интересните археологически обекти, някои от които са реконструирани със средства от ЕС. Обзор на религиозни, етнографски, монументални паметници и места за екотуризъм направиха главните уредници в Хасковския исторически музей Магда Милчева и д-р Виолета Костова и Стойчо Стойчев от Българското дружество за защита на птиците.

Семинарът бе организиран по проект от сдружение „Съюз за възстановяване и развитие“ в Хасково. Целта е да се представят всички потенциални културни, екологични и търговски обекти на регионално ниво, които могат да се включат в туристически дестинации. Два павилиона пред музеите в Хасково и Харманли ще показват информацията, нужна на туристите. Планирани са изработване на уеб сайт и печатни материали за промоции, както и заснемане на филм, който ще бъде озвучен на български, гръцки турски, английски и руски.

Партньори по проекта са Общинската агенция за развитие и Асоциацията на хотелиерите в Тракия в гръцкия град Комотини, Обединение на местните власти за енергийно развитие и околна среда в Ксанти , Общинското предприятие за туризъм в Александруполис, Сдружението на хотелиери, ресторантьори и търговци в Чепеларе и Съветът по туризъм в Рудозем. Към проекта ще се включат и общините Хасково, Харманли и Стамболово – стана ясно на семинара.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button