Хасково

Продължава разчистването на Хасково след мощната буря

Възстановяването на Хасково от щетите след вчерашната мощна буря продължава и днес.

Haskovo.info припомня, че в следобедните часове областта беше ударена от проливен дъжд, градушки, гръмотевици и вятър със скорост до 90 км/ч. В Хасково бяха наводнени улици и мазета, паднаха дървета, като някои удариха и коли. На места беше отнесена асфалтовата настилка.

Най-много дъжд през денонощието е паднал в Минерални бани – 56.2 литра на квадратен метър, в Хасково количеството е 55.6 литра. Има данни за паднала градушка в Хасково, Минерални бани, Димитровград, Любимец и село Елена, съобщиха за Haskovo.info от метеорологичната обсерватория.

„На територията на общината бяха отработени над 30 произшествия. Те бяха свързани основно с отводняване на мазета на сгради и отстраняване на опасни дървета, препречили пътя или паднали върху ел. мрежата. Няма пострадали граждани, но има доста материални щети. Бурята причини и няколко пожара“, коментира директорът на пожарната в Хасково Мирослав Сариев.

ДървоТой допълни, че и днес продължават да пристигат нови сигнали за проблеми след бурята.

„Шахтите се проверяват редовно, но силният вятър събори и много листа, които запушиха шахтите, което пък причини наводняване на някои места. Отчетохме и пропуски, но предприехме действия, за да предотвратим подобни инциденти в бъдеще”, обясни кметът Станислав Дечев.

За днес няма издадено предупреждение за значителни валежи в Хасковска област.

Съборени дървета и смачкани коли след бурята в Хасковско

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Димитровградчанин
Димитровградчанин
06.06.2024 14:32 14:32

Пълен майтап е изказването на кмета абсолютно нищо не се прави по отношение на шахти и т.н. и когато дойде момента се чудим и маем защо става така … Всичко е наводнено мазета по бул.Илинден , а в реката вода нормално като за тези количества.Зам.кмета е същата работа и от двамата един не правят пълни бездарници .

Back to top button