Хасково

Започва издаването на безплатни карти за инвалиди за „синя зона“

Синя зона, илюстрацияПриемането на заявления и издаването на безплатни карти за паркиране на хора с увреждания в „синята зона“ започва следващата седмица, съобщават от община Хасково. 

Картите са изработени по европейски образец и ще се дават на лица и деца с трайно намалена работоспособност 50% и над 50% с постоянен или настоящ адрес на територията на общината.

Заявленията се подават в офиса на „Паркинги и гаражи“ в Малкия бизнесцентър в Хасково на втория етаж.

Желаещите да се възползват от правото си трябва да представят и копие от експертното решение за освидетелстване на трайно намалена работоспособност.

Haskovo.info припомня, че решение за издаване на европейски карти на инвалиди за безплатно паркиране в „синята зона“ бе взето на заседанието на местния парламент в края на юли. Тогава заместник – кметът Златимир Желев коментира, че една от основните причини за исканата промяна е, че синият стикер „инвалид“ се продава срещу стотинки в търговската мрежа и е предпоставка за злоупотреби.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Инкасатор
Инкасатор
29.08.2012 13:12 13:12

Много добра идея,но за по сигорно под стикера за инвалидност да има бял стикер с името на истинския инвалид.Защото много са случаите когато колата има стикер а от нея слиза някой който изобщо не е инвалид а прилича на борец…

Пеливанин
Пеливанин
29.08.2012 14:56 14:56

Борците са умствени инвалиди.

mama
mama
29.08.2012 22:16 22:16

е нека не забравя ме че инвалидите не са само хора които не могат да ходят има хора с тежки операции и те имат преференции.и тази карта да ли ще важи за всички градове?

Back to top button