Регион

Арестуваха двама телефонни терористи в Тополовградско

Телефон, илюстрацияДвама 30-годишни плевенчани – телефонни терористи са в ареста, съобщават от Областната дирекция на МВР.

Вчера около 13:30 часа на домашния телефон в тополовградското село Капитан Петко войвода 78-годишна жена получила обаждане от неизвестен мъж, който й се представил за лекар. Съобщил й, че внучката й си е счупила крака и се нуждае от спешна операция. За лечението мнимият доктор поискал 20 000 лева. 

Бабата и съпругът й събрали наличните си 2000 лева и половин час по-късно жената ги предала пред дома си на непознат мъж.

Минути след това се усетила, че е измамена и заедно с кметския наместник на селото подали сигнал в РУП -Т ополовград.Междувременно полицаите получили няколко обаждания от граждани за опити за измами.

Из града и селото са изпратени полицейски служители, които засекли плевенски „Опел“. В колата пътували двама мъже, единият от които криминално проявен. Мъжете са задържани до 24 часа по образуваното досъдебно производство. В тях са открити и парите, предмет на измамата.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button