Хасково

От РИК – Хасково очакват затруднения на изборите 2 в 1

Възможни са затруднения в работата на членовете на СИК на евроизборите и тези за народни представители в неделя, предупреди председателят на РИК – Хасково Добромир Якимов.

Причината е, че на изборите 2 в 1 ще се попълват общо 4 протокола, като ще трябва да се спазят 12 контроли. В същото време по-малко от половината членове на секции са се явили на обучението в зала „Дружба“ преди изборите, въпреки че за него се плащаше по 20 лв. от общината.

Дори и да няма грешки Якимов пресметна, че обработката на една секция ще отнеме 15 – 20 минути. Екипите на Информационно обслужване ще са 38 и ще работят на две смени, а тези на РИК са едва 13. Очаква се екипите на комисията да не могат да захранват ритмично тези на Информационно обслужване. От РИК ще назначат и 18 сътрудници за приемане на протоколите.

Избори
Добромир Якимов

На изборите ще има 482 секции в Хасковска област, като от тях 13 ще са подвижни. В 344 секции ще може да се гласува и на машина.

227 са кандидатите за народни представители от 20 партии и 11 коалиции. Те ще се борят за 8 мандата.

Имащите право на глас в изборите за народни представители са 226 485, а за евроизборите – 203 765.

Заради заплахи от един от кандидатите за народни представители РИК вече ще заседава под полицейска охрана. Случаят е докладван на прокуратурата, като се предвижда и монтирането на видеонаблюдение в помещенията на комисията.

Междувременно спортна зала „Дружба“ вече се подрежда за изборната нощ.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button