Регион

Пожарът край Брягово обхвана 1000 дка площ

Пожарна, архивОколо 1000 дка сухи треви и гора е обхванал пожарът между хасковските села Брягово и Елена и харманлийското село Остър камък, съобщи за Haskovo.info кметът на Брягово Делчо Митев.

10 пожарни автомобила са на мястото на инцидента. В гасенето на пламъците са се включили служители на горско стопанство и военни, съобщиха от пожарната.

Мобилизирани са и жителите на Брягово, но кметът не ги пуска да гасят близо до огъня, тъй като по думите му няколко пъти гръмнали снаряди от военния полигон край „Корен“. „Чакаме огънят да стигне до пътя и започваме да помагаме в гасенето“, допълни Митев. От пожарната пък бяха категорични, че няма нито един гръмнал снаряд. Няма опасност и за населените места.

Припомняме, че това е третият пожар край Брягово това лято. В края на юли огнената стихия унищожи 2100 дка площ, от които 1200 – гори. Тази нощ пък друг пожар обхвана 200 дка треви.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button