Любопитно

Театър „Арлекин“ с първа награда на фестивала „Приказка за теб“

Хасковският театър „Арлекин“ с художествен ръководител Румяна Георгиева при читалище „Заря“ спечели първа награда на 25-ия фестивал на изкуствата „Приказка за теб“ във Варна.

Отличието е за спектакъла „Боровинкова тишина“ от Яна Добрева. Постановката е на Румяна Георгиева, която беше отличена с благодарност за професионалното й майсторство, за задълбоченото й оценяване на творческите стремежи на децата и юношите в областта на театралното изкуство и за дългогодишното й партньорство с фестивала. Хасковската школа участва в 24 от изданията на „Приказка за теб“.

Наградата за младите актьори идва в голяма конкуренция в четвърта възрастова група. Александра Георгиева получи специалната награда за актьорско майсторство на името на театралния педагог Радост Лилянова – Руди.

ТеатърВ спектакъла участват още Вяра Граматикова, Крис Братанов, Румен Христозов и Калина Василиева.

На театралната школа й предстои участие на фестивала в Поморие с постановката „Рейс“, като има покани и за други форуми.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button