Регион

Европейски път затапи къщи и гаражи в Кралево

КралевоЦялостна реконструкция на улиците в хасковското село Кралево с европейски пари затваря гаражи и запречва достъпа до къщите на хората, алармираха жители на стамболовското село. Оказва се, че по проекта не е предвидено да се правят подпорни стени, а нивото на уличите и тротоарите е много високо и пречи на хората да влизат в домовете си.

Проектът се финансира по програмата за развитие на селските райони и вместо да подобри живота на хората, ще им създаде нови проблеми, казват те.

Георги Дамянов е живял дълги години в Канада. Сега се прибира в родното си село и с изненада открива, че няма как да ползва къщата си. 

Не мога да влизам в двора. Или трябва да развалям вратата да я правя нагоре да си влизам или трябва да пълзим, за да се приберем. Моят син е 206 сантиметра висок“, обяснява съседът му Тенчо Господинов. За да изкара колата от гаражи си пък на Тенчо му се наложило да вика на помощ съседите.

Днес кметът на Стамболово Маджид Мандаджъ не пожела да обясни на хората как да решат проблемите си, въпреки че мина покрай тях с автомобила си. От строителната фирма пък казаха, че тепърва ще се търси решение. Хората в Кралево се надяват докато проблемите бъдат решени да не вали дъжд, който да подкопае основите на къщите и бъдещите тротоари.

ВидеоВижте още във видео репортажа

Кралево  Кралево
Кралево Кралево

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Gostenka
Gostenka
30.08.2012 13:29 13:29

A kanalizaciq v Bolqrovo koga ste se izgradi po programa za oblagorodqvane na selskite rayoni ?!

Анонимен
Анонимен
30.08.2012 13:33 13:33

Никога, защото Хасково не попада в селските райони.

маги джанаварова
маги джанаварова
15.10.2012 14:58 14:58

в болярово ще има канализация когато митю михайлов боляровския бензинджия си види ушите без огледало, уточнение това е митю телето

Back to top button