Регион

Свиленградски лекари преглеждат в Ивайловград

СрещатаСпециалисти в различни области от болницата в Свиленград ще извършват прегледи на пациенти в Ивайловград. Това стана ясно след среща на кмета на община Ивайловград  Диана Овчарова с управителя на МБАЛ Свиленград ЕООД доктор Димитър Ермов.

Лекари от свиленградската многопрофилна болница  ще приемат пациенти всяка сряда от 10:00 часа на третия етаж в сградата на бившата ивайловградска болница. 

Ще функционират 7 кабинета:  детски болести, АГ кабинет, пулмологичен кабинет (заболявания на дихателните пътища), кардиологичен кабинет, хирургичен кабинет, неврологичен кабинет и кабинет за образна диагностика.  В края на май следващата година ивайловградчани ще могат да се възползват и от услугите на ендокринолог. 

СрещатаПървото посещение на свиленградските лекари ще бъде на 5 септември. Още тогава хората боледуващи от диабет могат да се подложат на ЕМГ (електромиография).  Прегледите за деца са безплатни. Възрастните пациенти ще бъдат консултирани с направление от личния лекар. 

Управителят на МБАЛ Свиленград  доктор Димитър Ермов заяви, че в края на есента в Ивайловград се предвиждат безплатни профилактични прегледи за рак на гърдата, а в бъдеще ще бъдат правени и профилактични прегледи за рак на шийката на матката. 

Тази форма на медицинско обслужване на населението се наложи след  закриването на „Медицински център I – Ивайловград“ ЕООД с решението на общински съвет Ивайловград. Прекратяването на дейността на лечебното заведение е следствие от недостатъчно качествените медицински услуги предлагани в него, незаинтересоваността на управата за повишаване нивото на медицинските услуги чрез привличане на външни специалисти, оставката на управителя на здравното заведение доктор Мариела Теохарова и високата издръжка на центъра в размер на 166 625 лв. за миналата година.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button