Хасково

„Осветиха“ тъмна стаичка, още машини се повредиха

Нова жалба от политическа партия разгледаха в изборния ден от РИК – Хасково.

Тя е срещу председателя на СИК 129 в хасковското село Криво поле, който настоявал пердето на тъмната стаичка да не се спуска и да се виждат гласуващите. Така обаче според РИК се нарушава тайната на вода.

На председателя е указано незабавно да преустанови нарушението.

Haskovo.info припомня, че сутринта имаше жалба за агитационни материали в близост до секция в хасковския квартал „Република“. От комисията разпоредиха те да бъдат премахнати.

До обяд имаше проблеми с 8 от машините в региона. Следобед беше разгледат сигнал за СИК 34 в община Хасково, където машината също разпечатвала бели разписки. На председателя са дадени указания ако случаите зачестят да уведоми за предприемане на действия за преустановяване на гласуването с машина.

Преустановено е гласуването с машина и вота продължава на хартия в СИК 96 в община Хасково и СИК 24 в община Димитровград.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button