Хасково

Ансамбъл „Хасково“ се завърна от успешно турне в Португалия

ФТА Хасково От успешно турне в Португалия се завърна Фолклорен танцов ансамбъл „Хасково“. 42-ма възпитаници от ансамбъла на Ана Димитрова прекараха две седмици в Торрес Новас, Португалия, където станаха част от Международния фолклорен фестивал Interfolk 2012.

„В надиграването взеха участие близо 500 танцьори от 15 държави, сред които България, Венесуела, Коста Рика, Испания, Португалия, Естония, Йордания, Сенегал, Того, Уганда, Канарските острови, Алжир“, разказа за Haskovo.info хореографът на ансамбъл „Хасково“ Ана Димитрова. 

ФТА Хасково Участието в Португалия на хасковските възпитаници, които са били единствените представители от България, започнало повече от успешно. На местния стадион всеки от ансамблите се представил с традиционните за страната танци. По време на изпълнението на нашите деца публиката станала на крака.

„Красотата на българския фолклор се отличава навсякъде, а децата дадоха всичко от себе си.“, коментира Димитрова. 

Международният фолклорен фестивал Interfolk 2012 няма състезателен характер. Всяка вечер съставите са изнасяли концерти в различни градове.

ФТА Хасково Въпреки това танцьорите от ФТА „Хасково“ се върнаха с награди – купи на кметове на общини за цялостно представяне,  репертоар и костюми.

„Организаторите много ни харесаха. Поканиха ни дори да удължим престоя си в Португалия и да се включим в друг местен фестивал, отправиха към нас и показа за участие за следващата година„, допълни още Ана Димитрова. 

Сега в залата на ФТА „Хасково“ тече козметичен ремонт, за да може от септември танцьорите да се чувстват уютно във втория им дом. Те се готвят и за участието си по време на Дните на Хасково, когато заедно с ансамбъл Китна Тракия ще изнесат съвместен концерт на пл. Свобода на 4 септември от 18 часа.

ФТА Хасково ФТА Хасково
ФТА Хасково ФТА Хасково

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
30.08.2012 16:30 16:30

Браво. такива новини искам да чета. Душата ми се изпълва с радост като чета какви талантливи деца имаме.

Back to top button