Външни публикации

„Обществен компас” дава възможност на младите да станат посланици на зеления живот

Хей, чувал ли си, че е важно да рециклираш. Така е, но само ако не си предприел стъпки да се откажеш от пластмасата и всички еднократни материали, които остават вредна следа върху нашата природа.

Организация „Обществен компас“ дава възможност на всички млади хора в страната, да се замислят над навиците си и да научат как да станат посланици на зеления живот.

Проект „От теб зависи“ се осъществява с финансовата подкрепа на Министерство на младежта и спорта, по Национална програма за изпълнение на младежки дейности, по чл.10А от Закона за хазарта. Номер на договор: 25-00-84/01.12.2023 г., Номер по програма НПИМД-К02-098/2023

Проектът е насочен към младите хора на възраст между 15 и 29 години и цели да ги поощри да намалят отпадъците си, да повиши гражданските им компетенции и предприемачески умения за намаляване въздействието на климатичните промени и да се разпространи зеления начин на живот сред младежите и техните семейства.

А чрез петте принципа за устойчив начин на живот, а именно: 1. Откажи, 2. Намали, 3. Използвай отново, 4. Поправи и 5. Рециклирай; всеки от нас може да живее по целесъобразно. Младежите могат да направят своите домове, училища и младежки организации по-щадящи околната среда чрез възприемане на екологични практики, рециклиране на различни материали, както и запазване на ресурси като вода и електричество. Ангажирането на младите хора в опазването на околната среда не само създава пряко въздействие върху променящото се поведение и нагласи, но и влияе на техните родители, роднини и семейства.

Ако искате да разберете как да подобрите живота си и средата, в която живеете посетете: https://up2you.bg/ освен, че ще намерите интересни материали, ще имате възможност да се научите да рециклирате чрез онлайн игра, да научите нови практики или да разберете какво правят известни лица от България, за да живеят по целесъобразно.

Информация има и в социалните страници на организацията:

www.instagram.com/compassinyou/

https://www.facebook.com/publiccompass/

www.youtube.com/@publiccompass8233/

 

Back to top button