Хасково

Младежкият БЧК с кампания за приемната грижа

БЧКМладежката организация на БЧК в Хасково е на старта на поредната кампания за популяризиране на приемната грижа като алтернативна форма на отглеждане на деца. 

По време на празниците на Димитровград и Хасково младите червенокръстци ще раздават информационни материали за приемната грижа, регламентирана със Закона за закрила на детето у нас. Целта е повече деца, лишени от родителска грижа, да бъдат отгледани в семейства и така да получат максимално добра възможност за развитие.

За втора година Младежкият Червен кръст участва в националната програма на хуманитарната организация „Приемната грижа- грижа на всеки“, каза Венета Стойчева от Областния съвет на БЧК.За доброволците, които участват, се организират обучения.

По данни на Регионалната дирекция „Социално подпомагане“ в Хасковска област има 24 приемни семейства. 19 от тях са професионални.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button