Хасково

Хасковската екоинспекция наложи 10 глоби за месец

10 акта съставиха през май на нарушители на екологичното законодателство от Регионалната инспекция по околната среда и водите в Хасково.

Издадени са 6 наказателни постановления, сключени са 4 споразумения. Извършени са 126 проверки на дейността на 120 обекта, работещи на територията на областите Хасково и Кърджали. Дадени са 52 предписания за отстраняване на констатирани нарушения или изпълнение на законови изисквания.

След планова проверка на канализационната система на Тополовград е съставен акт на ВиК по Закона за водите за извършване на дейност без изградена Градска пречиствателна станция за отпадни води. Констатирано е, че издаденото разрешително за заустване е с изтекъл срок на действие. Дадено е предписание да се подаде заявление в Басейнова дирекция Източно беломорски район – Пловдив.

Извършени са планови проверки на месопреработвателно предприятие в Хасково и на винарска изба в Свиленград, като са съставени актове по Закона за водите за неподдържане на пречиствателното съоръжение в техническа и експлоатационна изправност.

След представен собствен мониторинг в РИОСВ през месец май на пречистените отпадъчни води на изход Пречиствателна станция отпадни води от Регионален център за третиране на неопасни отпадъци за общините Хасково, Димитровград и Минерални бани в село Гарваново, извършен през месец март 2024 г., е констатирано, че голяма част от показателите не отговарят на индивидуалните емисионни ограничения. За нарушението на Община Хасково е съставен акт по Закона за водите.

Извънредни проверки са извършени във връзка с обявяване на нова защитена територия в землището на тополовградското село Планиново и във връзка с писмо за лоши условия на отглеждане на тигъра в зоологическата градина в хасковския парк „Кенана“.

Извършени са 63 проверки на лица, извършващи дейности с отпадъци, като са дадени 34 предписания.

Във връзка с постъпил сигнал за горене на отпадъци е инспектирана фирмена площадка за третиране на отпадъци, при която се е установило, че в метално корито са запалени автомобилни кабели. Горенето на отпадъци е преустановено незабавно. На оператора е изпратена покана за акт.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button