Регион

Пожарът край Любеново локализиран, най-вероятно е умишлен

пожараГолемият пожар между селата Родопи и Любеново вече е локализиран. Спряно е разпространението на огъня извън гората, съобщи за Haskovo.info началникът на сектор „Пожарогасене“в Областното управление „Пожарна безопасност  и защита на населението“ Димитър Колев.

През нощта огънят се разпространи на огромна площ и до обяд обхвана близо 3 хиляди декара широколистна гора като на моменти горяха короните на дърветата.

До овладяването на стихията се стигна след като на помощ дойде тежка верижна машина от ТЕЦ „Марица изток“, която прокара над 5 км просеки в гората, за да попречи на огъня да завземе нови територии.

В гасенето днес се включиха близо 100 пожарникари, горски служители и военни. Макар крайните къщи в село Любеново да са били само на няколкостотин метра от огъня, изцяло е избегната опасността пламъците да достигнат до населените места.

На място остават дежурни пожарникари и лесничеи, които ще наблюдават горящите огнища на пожара и в следващите дни. Тъй като огънят пламна в 1 часа миналата нощ, най-вероятно става въпрос за умишлен палеж, смятат огнеборците.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button