Регион

Зарибяват младежите с дрога и през социалните мрежи

Марихуаната и синтетичната дрога са на първо място по употреба сред младежите, заяви началникът на отдел „Борба с наркотрафика“ на Агенция „Митници“ Стефан Бакалов по време на дискусия в рамките на кампанията „Не сте сами“ в Димитровград.

Тя запознава учениците с опасностите от употребата на наркотици. Кампанията е на Агенция „Митници“, като събитието в Димитровград е под патронажа на кмета Иво Димов. То се провежда по повод 26 юни – Международния ден за борба със злоупотребата и нелегалния трафик на наркотични вещества.

Бакалов предупреди, че опасностите са много. Има стотици нови наркотици, като за зарибяване се използват и социалните мрежи.

КампанияДиректорът на Агенция „Митници“ Георги Димов също предупреди, че през социалните мрежи различни наркотични вещества се представят като безопасни, носещи само удоволствие. Има готовност за програма, която да влезе в училищата, за борба с дрогата.

За изпълнителния директор на НАП Румен Спецов зависимостта под каквато и да е форма е пагубна. Той коментира още, че за разследването на пране на пари от наркотици се изисква добро сътрудничество между институциите.

КампанияИво Димов подчерта, че тази кампания трябва да е кауза на цялото общество, а в Димитровград имало шест-седем дела годишно, свързани с разпространението и употребата на наркотици.

КампанияСлед дискусията имаше демонстрация на митничарски кучета, обучени за откриването на наркотици. Кампанията завърши с концерт на изпълнителите Торино и Пашата, които заедно с Иван Тишев, който също подкрепи инициативата, заявиха, че тяхна отговорност като популярни лица е да бъдат добър пример за тийнейджърите.

КампанияНа презентация за опасностите от употребата на наркотични вещества присъстваха близо 200 ученици от 7 до 11 клас от средните и основни училища в община Димитровград.

Около 5 500 ученици от цялата страна са обхванати от инициативата „Не сте сами“ през учебната 2023 – 2024 г.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button