Регион

Гости от близо и далеч почетоха годишнината на Димитровград

Празникът в ДимитровградС издигане на националния флаг под звуците на химна на България започна тази вечер празничната програма по повод 65-тия рожден ден на Димитровград – 2 септември.

Стотици димитровградчани и гости се събраха на централния площад, за да си пожелаят живот, здраве и бъдещи успехи.

Жителите на бригадирския град посрещнаха празника с похвала от министъра на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев.

Празникът в Димитровград„Димитровград е отличник по спечелени проекти и публични финанси. Общината няма просрочени задължения“, каза пред събралите се Добрев, който обяви, че се чувства почти местен поради географската близост на Хасково и Димитровград.

Министърът на културата Вежди Рашидов гордо заяви, че той е роден в Димитровград и не само това „Аз съм на толкова години, на колкото е Димитровград“, обяви Рашидов. И за да не засенчи  Делян Добрев той допълни, че Добрев е един много умен и добре работещ министър. „Ние имаме не само карпузи от Любимец, но имаме и много умни хора„, каза по адрес на колегата си от Хасково Вежди Рашидов.

Празникът в ДимитровградСъвсем в делови стил кметът на Димитровград се отчете. Той обяви, че към днешна дата се реновира околовръстния път, работи се по реализирането на проекта за енергийна ефективност на МБАЛ „Св.Екатерина“, новият водопровод и канализацията на десния бряг на Марица. Димов пожела на димитровградчани заедно да вдъхват надежда на мечтите си.

Гости на празника бяха още депутати, областният управител на Хасково Ирена Узунова, кметове и заместник – кметове на Димитровград в Сърбия и Димитровград в Русия.

Празникът продължи с концерт на Орлин Горанов, Мариана Попова и Ивана.

Празникът в Димитровград Празникът в Димитровград

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
03.09.2012 8:21 8:21

Да живей др.Ив.Петров,ураааааа…

Back to top button