Любопитно

Тридневен фолклорен фестивал „С танците на дедите ни“ в Димитровград

Традиционният фолклорен фестивал „С танците на дедите ни“ ще се проведе от 21 до 23 юни в Димитровград.

В първата фестивална вечер от 19 часа на централния площад ще се представят ансамблите „Фолк Палитра“ – София, „Зора“ – Дупница, „Пълдин“ и „Белащенче“ – Пловдив.

На площада ще е разположен Панаир на занаятите с 15 занаятчийници от града и страната. Ще има дърворезба, плъстене на вълна, художествена обработка на дърво, грънчарство, кожарство, бижутерия, бродерия, битови сувенири, декоративни свещи, меден кът и пчелни продукти.

ФестивалКонцертът по случай 30-годишнината на танцов ансамбъл „Звездица“ ще е на 22 юни от 19 часа в спортна зала „Младост“. Входът е свободен.

Ще бъдат изпълнени емблематични танци от репертоара на „Звездица“ от всички етнографски области на България в една вълнуваща среща на поколенията танцьори на ансамбъла.

ФестивалНа 23 юни от 19 часа отново на централния площад ще се извие голямо българско хоро. Ще гостуват групите: Фолклорна формация „Дива“ – Хасково, Фолклорна формация „На мегдана“ – Димитровград, Клуб „Любители на фолклора“ – Хасково, Танцов състав „Веселие” – село Узунджово, Танцова формация „Славяни“ – Хасково, Певческа група при НЧ „Искра“ – село Каснаково и Фолклорен клуб Ансамбъл „Звездица“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button