Хасково

Откриха нова детска градина с безплатен английски и музика

ЦДГ Ежко БежкоНай-новата детска градина в Хасково „Ежко Бежко“ официално започна работа днес. Тя се помещава в бившата сграда на дом „Надежда“ и беше открита в началото на празничната за града седмица от заместник-кмета Минко Ангелов и директорката Силвия Касабова.

45 деца в три групи ще се обучават в детското заведение засега. Нови ще се приемат през цялата учебна година, обясни директорката. Капацитетът на градината е 100 деца. Все още има довършителни дейности, които предстои да се извършат в новата забавачка. Те обаче са чисто битови като например шкафчета за обувки и няма да пречат на нормалната работа.

11 души, 6 от които учители и 5 помощник-възпитатели ще се грижат за възпитаниците на „Ежко Бежко“. Педагозите са специално подбрани да имат и допълнителна специалност. Така заниманията по английски език и музика ще излизат безплатни на родителите за разлика от другите детски градини в Хасково, където те се водят от външни преподаватели и се заплащат.

ЦДГ Ежко БежкоНие препоръчване на всички директори на детски градини да наемат педагози, които могат да преподават допълнителни предмети на децата безплатно, каза директорът на образователната дирекция в Община Хасково Васил Нестовор.

Това обаче е право на самите ръководители и не можем директно да им се месим, коментира той, но уточни, че нищо не пречи всеки директор да наеме преподавател по английски или музика на половин щат и така да обезпечи занятията вместо те да са платени.

На днешното тържество ЦДГ „Ежко Бежко“ получи като подарък спортни принадлежности от председателя на федерацията на силовите атлети Мирон Йорданов. Децата бяха поздравени от връстниците си от останалите градини в града.

ЦДГ Ежко Бежко
ЦДГ Ежко Бежко
ЦДГ Ежко Бежко
ЦДГ Ежко Бежко

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button