Регион

Картини от „Пленер Димитровград 2012“ на изложба

Картини от изложбатаВ Художествена галерия „Петко Чурчулиев“ бе открита изложбата „Пленер Димитровград 2012“.

Подредени са 16 картини на Свилен Блажев (Кюстендил), проф. Димитър Чолаков (Търговище), Чавдар Петров (Видин), Георги Стойнев (Димитровград) и Стефан Чурчулиев (София/ Димитровград). 

Изложбата ще бъде отворена за посетители до 2 октомври . Всеки участник в пленера ще остави своя творба за фонда на градската художествена галерия. 

Присъствието на изявени личности в тази изложба е радост за всички, обичащи изкуството, и великолепен подарък за празника на града – 2 септември, казва Надежда Стойнева, главен уредник на галерията.

След откриването на експозицията бе представен новия календар на община Димитровград, който е оригинален с това, че измерва времето от септември, когато е рожденият ден на града, до септември 2013. Този път в него са включени 13 картини на български художници – класици от най-посещаваната изложба „Другият музей.

От Рембранд до Майстора“, уредена в галерията през май от Съюза на частните колекционери в България. Тогава димитровградчани и гостите на града видяха и оригинал на художника Иван Милев , учителствал в село Горски извор през 1919-1920 г. Образът на именития художник , от чието рождение се навършиха 115 г, е изобразен върху банкнотата от 5 лева от 1999 г.

Картини от изложбата Картини от изложбата

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button