Хасково

Агенцията по храните глоби дистрибуторски камион, нямал удостоверение

ОДБХ - ХасковоМежду 500 и 1000 лева глоба ще отнесе собственик на камион за разнос на продукти от животински произход, тъй като превозното средство нямало удостоверение за регистрация от Агенцията по храните, съобщи за Haskovo.info изпълняващият длъжността началник отдел „Контрол на храните“ Мартин Александров.

Нередовното превозно средство е било спипано случайно. Инспекторите от Областната дирекция по безопасност на храните са проверявали хранителен магазин. Докато тече инспекцията дистрибуторският камион дошъл да зарежда със стока магазина. „Продуктите са редовни, били са спазени изискванията по транспортирането им“, успокои Александров. Липсата обаче на регистрация от Агенцията по храните е била причината за съставянето на акта. 

През изминалата седмица служителите на ОДБХ – Хасково са направили 149 проверки. Съставили са общо 7 акта. Глобени ще бъдат хранителни магазини в Хасково и Свиленград за  продажба на стоки без етикети и с изтекъл срок на годност. Санкция ще има за собственици на складове в Хасково и Димитровград, което не поддържат добра хигиена в помещенията.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button