Хасково

Галерия „Модулор“ с пъстър акцент в хасковските празници

Хепънинг, архивПо случай традиционния Ден на Хасково в двора на хасковската галерия „Модулор“ започнаха празници на изкуствата с партньорството на местните Ротари клубове за различните възрастови групи. 

На днешния хепънинг за изобразително изкуство „Мама, татко и аз“ под погледа на художничката Мара Латева младите художници сътвориха картини, които още преди на изсъхнат бяха подредени на импровизирана изложба. Напътствия даваше и художникът Владимир Запрянов.

Утре отново в двора на галерията ще има изложба на любители, които наричат себе си творци-ентусиасти. Следващите дни предлагат работа с глина и готови керамични форми, хартия, ножици и лепило. Дошлите в „Модулор“ ще преживеят и творчески мигове с актьора Стефан Цирков. На финала на едноседмичната програма е вечерта под наслов“ Хлябът и виното на Тракия“.

Очакваме всички желаещи заедно да внесем още един пъстър акцент в хасковските празници, казва Мара Латева.

Участници и зрители започнаха да събират дарения от химикалки, които ще бъдат връчени на учениците от НУ „Г.С.Раковски“ – Хасково в навечерието на новата учебна година.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button