Хасково

Обучават членовете на секции за изборите за общински съветници в Хасково

Предстои обучение на всички членове на секционни избирателни комисии преди изборите за общински съветници на 23 юни в Хасково, съобщават от Общинската избирателна комисия.

Обучението ще е на 21 юни от 18 часа в спортна зала „Дружба“. То ще е за членовете на СИК от 1 до 151, включително и тези, разкрити в лечебни заведения, домове за стари хора и други специализирани институции за предоставяне на социални услуги, както и в следствения арест.

Ще им бъдат разяснени Методическите указания, утвърдени от ЦИК, правилата за видеонаблюдение и за отчитане на изборните резултати.

Haskovo.info припомня, че подобно обучение се проведе преди евроизборите и парламентарния вот на 9 юни. На него обаче не се явиха близо половината членове на секции, след което на изборите имаше много грешки в протоколите.

Обучават 1 230 членове на секции в хасковската зала „Дружба“

Тежка нощ в РИК – Хасково, повторно броене в 6 секции заради грешки

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Василка
Василка
15.06.2024 14:35 14:35

Ще се заплаща ли обучението ?

Back to top button