Хасково

Курсисти по турски биха камбаната в Одрин

Връчването на дипломитеКурсисти по турски език в Учебен център „Заедно“ получиха сертификатите си за успешно завършено обучение на тържествена церемония в Одрин. 

Връчването на дипломите се състоя в българския православен храм „Св. Константин и Елена“ в турския град. Веднага след това уредникът на църквата Христо Христов направи рядък жест като позволи на курсистите да бият камбаните, които традиционно огласят Одрин само по празници.

Връчването на дипломитеТака завършването на курса по турски език в УЦ „Заедно“ се превърна в малък празник.

Освен българския храм, възпитаниците на Шерафет Лятиф посетиха прочутата джамия Селимие, опитаха от традиционните турски гозби и най-важното – имаха възможност да практикуват наученото по време на курса.

Връчването на удостоверенията в южната ни съседка привлече вниманието и на местната Одрин ТВ, откъдето заснеха видео материал за събитието.

Връчването на дипломите

Шерафет Лятиф поздрави възпитаниците си

Връчването на дипломите

Христо Христов се включи във връчването на удостоверенията

Връчването на дипломите

В двора на българския храм в Одрин

Връчването на дипломите

храм „Св. Константин и Елена“

Връчването на дипломите

Малко история за джамията Селимие

Връчването на дипломите

Прочутата джамия Селимие

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Haskovliyka
Haskovliyka
04.09.2012 16:44 16:44

Jena mu sishto li beshe k*rsistka? Bivsh nomenklaturchik i ne e prepodavatel po turski ezik. Chovek na shefa na Tirgovskata palata-komunist vizroditel.

Back to top button