Регион

Танцов състав „Сакарци“ със златен медал от Световния шампионат в Несебър

СакарциЗа пореден път танцов състав „Сакарци“ към НЧ „Братолюбие“ – Любимец направи попълнение на колекцията си от златни медали и дипломи за достойно представяне.

За своите блестящи изпълнения по време на двудневното си участие в Световния шампионат по фолклор „World Folk 2012“ в Несебър, танцьорите от състава получиха Златен медал, Златен Орфей, Лауреати на шампионата, Диплом за Световен шампион, Диплом за отлично представяне, Референция (препоръка) за участие в TV Шампионата по фолклор „Еврофолк“ и не на последно място номинация за голямата награда на шампионата от 1000 евро.

За тази награда участват десетте най-добре представилите се състави и индивидуални изпълнители в различните категории по време на едномесечния шампионат. „Сакарци“ получиха високите отличия в категорията „Фолклорни танци“. Те танцуваха на сцената на амфитеатъра в стария Несебър, където се състезаваха със състави от различни части на страната, Турция, Грузия, Малайзия.  

 В шампионата взе участие и Елена Стефанова – възпитаничка на местното читалище. Със своето индивидуално вокално изпълнение младата певица бе номинирана със сребърен медал в категорията „Фолклорни песни“, получи Диплом „Откритие на Световния шампионат“, Лауреат и признание за най-добър глас на шампионата.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button