Хасково

Ансамблите „Хасково“ и „Китна Тракия“ напълниха площада

Дни на ХасковоС концерт на ансамблите „Китна Тракия“ и „Хасково“ започна втората празнична вечер по повод Деня на града – 8 септември.

Първи на сцената на площад „Свобода“ се качиха танцьорите от „Китна Тракия“ и фолклорната група към местното Тракийско дружество.

Веднага след тях Фолклорен танцов ансамбъл „Хасково“ поднесе своя подарък към жителите и гостите на града. Хореографът Ана Димитрова събра на една сцена 130 деца и младежи на възраст от 8 да 20 години. Танцьорите представиха програма, в която присъстваха всички етнографски области.

Спектакълът започна с фойерверки и завърши с обща изява, в който танцьорите бяха облечени в бяло, зелено и червено. В небето полетяха 100 балона символ на детските мечти, необятни като небесната шир.

Въпреки, че дъските на сцената на площада подскачаха заедно с участниците в празничната програма, това не попречи на нито един от танцьорите от двата ансамбъла да се раздадат на сцената до край.

След празничната проява в центъра, на площадка „Спартак“ започна съвместен концерт на Клуб по спортни танци „Хасково“ и балет „Рона“. И ако по време на изпълненията на възпитаниците на Петя Милушева и Милена Налбантова площадката бе наполовина пълна, то след старта на участието на група „Teophoria“ с вокалист Теодор Койчинов публиката значително намаля.

 Проявите на площад Свобода
Дни на Хасково Дни на Хасково
Дни на Хасково Дни на Хасково
Дни на Хасково Дни на Хасково
Дни на Хасково Дни на Хасково
 Дни на Хасково Дни на Хасково
Проявите на площадка Спартак
Дни на Хасково Дни на Хасково
Дни на Хасково Дни на Хасково
Дни на Хасково Дни на Хасково

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Grajdanka
Grajdanka
05.09.2012 14:33 14:33

Напълниха ни душите и сърцата танцьорите от ансамбъл “ Хасково “ ! Те не стъпват на земята ! Толкова хасковски деца , толкова усмивки , хубаво облекло – една прекрасна картина . Те дишаха в един ритъм . Как е помислено и за ефекти , от които настръхваш . Браво , много е постигнато ! Все така да радват хората !

Irina
Irina
05.09.2012 14:50 14:50

Браво на местните състави – Южняци предната вечер и Китна Тракия , и ансамбъл Хасково снощи ! Колко достолепни бяха Китна Тракия , много добри бяха и Южняци , а пък ансамбъл Хасково беше върха . Красиво ! Добре ,че толкова много млади хора поддържат това народно изкуство да не се изгуби . Хвала на техните ръководители .

Haskovlia
Haskovlia
06.09.2012 16:29 16:29

Гледах досега всички концерти . Някои ми харесаха , други не . Най-силно впечатление ми направи ансамбъл “ Хасково “ . Любител съм на това изкуство , но те винаги са на високо ниво ! Тези танцьори изправят публиката , винаги много хора ги гледат .Зрелищни и красиви ! Браво на ръководителя , има виждане !

гост
гост
07.09.2012 12:49 12:49

Балет „Рона“ беше интересен и много приятен за гледане . Хареса ми . Пластика и интересни находки . Браво !

Анонимен
Анонимен
15.06.2013 11:09 11:09

Ansambal haskovo sa edna nulaa… Anaaa Doluuu

Back to top button