Регион

Ново обзавеждане за дневния център „Надежда“ в Харманли

Дневният център за деца и пълнолетни лица с увреждания „Надежда“ в Харманли получава финансиране от Фонд „Социална закрила“ към Министерството на труда и социална политика.

Сумата от близо 40 000 лв. ще бъде използвана за закупуване на оборудване и обзавеждане за нуждите на потребителите.

Центърът, разкрит с решение на Общинския съвет в Харманли през 2020 г., е с капацитет 30 места за дневна грижа. В него целодневно и почасово се предлагат и осигуряват социални услуги за цялостно обгрижване на деца и пълнолетни лица, свързани със задоволяване на ежедневни и здравни, образователни, логопедични, психологични и рехабилитационни потребности. Специалистите се грижат, подкрепят и подпомагат нуждаещите се в процеса на изграждане на навици за самостоятелен живот.

Наскоро в двора бе изградена и монтирана дървена беседка за работа на открито с децата. Благотворителният жест е на Инър Уийл Клуб – Харманли.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button