Хасково

Паспортна служба ще работи и на изборите за общински съветници в Хасково

От Паспортна служба ще съдействат на българските граждани с адрес в Община Хасково, които не притежават валидни документи за самоличност да имат възможност да упражнят правото си на глас на изборите за общински съветници на 23 юни, съобщават от полицията.

В седмицата преди вота е създадена организация българските граждани, които нямат издадена лична карта или не притежават валидни документи, защото са изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок, да имат възможност да упражнят правото си на глас.

При невъзможност да бъде издадена нова лична карта до края на работния ден на 20 юни, по искане на гражданите, ще бъде издавано необходимото им удостоверение, с което да гласуват. Те лично трябва да подадат искане в ОДМВР – Хасково за дните от 17 до 22 юни от 8:30 до 17 часа или на 23 юни от 8:30 до 19 часа

Удостоверенията, осигуряващи възможност за упражняване на правото на глас в изборите за общински съветници се издават само след приемане на заявление за лична карта. То се издава, за да послужи само пред секционната избирателна комисия и е валидно за изборния ден.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button