Хасково

Минувачи майсторят бижута и кукли на площада

РаботилницатаСлучайни минувачи на площад „Свобода“ в Хасково изработваха бижута, старовремски кукли, слънчеви часовници и подвижни звездни карти. Други тропнаха хорце в народни носии или пяха караоке на сцената под одобрителните възгласи на активистите от местния Младежки център.

По този нетрадиционен начин центърът представи дейността си в специално организираните за целта младежки работилници. В разположените на площада шатри всеки хасковлия получи възможността да се забавлява и твори заедно с участниците в различните школи към центъра. Най-добрите бяха поканени да се включат в тях през новата учебна година.

Най-весело и шумно бе около шатрата на театралната школа с ръководител Румяна Георгиева. Там младите актьори рисуваха с бои лицата на малчуганите.

18-годишната Мина Иванова, която с нетърпение очаква следващия желаещ за „фейспейнт“, вече от 3 години е част от клуба за млади актьори. „Като си на сцена, забравяш себе си. Там си бяло платно, рисуваш се и се показваш на публиката“, сподели възпитаничката на местната Математическа гимназия и допълни: „Тук изживяваш много незабравими моменти. Днес искаме да привлечем повече хасковски младежи да бъдат активни.“

Любопитството на минувачите бе привлечено и от телескопа, с който можеха да наблюдават слънцето, както и от  информационните пунктове. Освен да се попълни анкета, в тях може да бъде получена информация за борбата с наркотичната зависимост.  

празничната програма за деня бе включен и концерт с участието на хоровете „Орфей“ и „Орфейче“, балет „Тангра“ и театралната школа към Младежкия център.

Работилницата Работилницата
Работилницата Работилницата
Работилницата Работилницата

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
зрител
зрител
05.09.2012 15:05 15:05

А Ансамбъл „Южняче“? Той изнесе половината концерт!

гост
гост
05.09.2012 18:03 18:03

Ансамбъл „Южняче“ най-добрите.Как можете да ги забравите!!!

Back to top button