Регион

Прокуратурата разследва кмет за сеч на дървета в речно корито

Делчо МитевКметът на село Брягово Делчо Митев ще бъде разследван от Окръжна прокуратура – Хасково за длъжностно престъпление. Става въпрос за изсичане на върби в речното корито на Олу дере край селото.

В края на миналата година кметът, съобразявайки се с общинска заповед за поддържане на речните корита, уговорил няколко души от селото да изсекат стари върби и така да почистят района около моста преди Брягово. Вместо пари те вземи дървесината.

След сигнал инспектори от Държавното горско стопанство издирили секачите и им съставили актове. Те представили бележки от Митев, с които им разрешавал сечта. От службата обясниха, че кметът може да предприема почистване на речно корито единствено в рамките на населеното място, а в случая ставало въпрос за неурбанизирана територия.

От Горското подали сигнала към Районната прокуратура за това, че е изсечена дървесина без разрешение. От там пък препратили преписката в Окръжната със задача разследването да установи дали Митев е превишил правата си.

Видео Още за казуса и мненията на страните вижте във видео репортажа

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Яни Янев
Яни Янев
11.09.2012 14:24 14:24

Нормално е за България, един човек да си свърши работата и ще го накажат непременно, жалка картинка…

Back to top button