Любопитно

Млади дизайнери откриха годишната си изложба в Паскалевата къща

Ученици от Професионалната гимназия по туризъм „Александър Паскалев“ в специалност „Рекламна графика“ откриха годишната си представителна изложба в Паскалевата къща в Хасково.

За втора поредна година бъдещите дизайнери от всички випуски на гимназията показаха пред публиката изработеното от тях в часовете по професионална подготовка. В двора на Паскалевата къща те представиха графични и живописни творби, върху които са работили в часовете по цветознание, живопис, перспектива и рисуване.

Сред експонатите има дизайни на лога, визитки и баджове, пощенски марки и банкноти, календари и проекти за билборд, социални и събитийни плакати, сред които и такива срещу войната, брошури, корици на книги, банери. Всички изделия са изработени в часовете по рекламна и компютърна графика.

ИзложбаПреди 5 г. от „Александър Паскалев“ са били първата гимназия по туризъм със специалност „Рекламна графика“. Като иновативно училище те са предали своя опит и на други гимназии и вече в 10 имат тази специалност.

„Отворени сме към новостите, търсим начини да предлагаме на нашите ученици нещо по-различно, модерно и атрактивно. Стремим се да развиваме индивидуалните им способности, творческите им заложби, даваме им възможност да се изявят“, каза директорът Пенка Георгиева, която откри изложбата.

ИзложбаТази година завършва първият випуск на гимназията в специалност „Рекламна графика“ и на изложбата присъстваха представители от университети и фирми. От училищното ръководство изтъкнаха, че правят връзка между средното и висшето образование.

Всички бяха приветствани от областния управител Гинка Райчева и заместник-кмета Мария Вълчева. Изявени ученици получиха грамоти.

На 7 ноември гимназията по туризъм ще отпразнува своята 60-годишнина.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button