Хасково

Освободиха от ареста заловен с хероин срещу 3 000 лв. гаранция

Хасковският окръжен съд измени мярката за неотклонение спрямо 54-годишен мъж от „задържане под стража“ в парична гаранция в размер на 3 000 лв.

Той е обвинен, че на 8 юни в двор на къща в Харманли е държал 4 грама хероин. Оставен е в ареста от съда в Харманли, срещу което определение е подадена жалба до Хасковския окръжен съд.

Хасковските магистрати споделят извода на първоинстанционния съд за наличието на обосновано предположение, че задържаният е извършил деянието, в което е обвинен.

Съдът обаче намира, че не може да се направи обоснован извод, че е налице реална опасност той да се укрие или да извърши престъпление. Взема се предвид влошеното му здравословно състояние, а предходните му осъждания са в период, достатъчно отдалечен във времето.

За въззивния съд адекватната мярка за неотклонение, която ще попречи на обвиняемия да се укрие или да извърши друго престъпление е парична гаранция в размер на 3 000 лева.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button