Хасково

Хасковлийка написа зелено послание до нероденото си дете

КапсулатаБронзова капсула с посланията на хасковлии към бъдещите поколения бе вкопана под дърво в Градската градина. Изписаните с любов листчета ще останат под земята 30 години, за да може новите жителите на Хасково да ги отворят и да ги прочетат.

Вкопаването на капсулата е част от тържествените прояви за Деня на Хасково – 8 септември и е в рамките на инициативата „120 години озеленяване в Хасково“.

Отделно от останалите зелени послания беше вкопано и това на Лиляна Петкова до нероденото й дете. „Цветът на съвършенството е вътре в нас. Зеленото радва, успокоява и вдъхновява. Това е цветът на природата. Хасково е зелен град и затова нека продължим традицията – засадете дърво с детето си и ги гледайте как израстват заедно“, пише Лиляна, която е бивш кандидат-кмет на Хасково. 

Капсулата

Лиляна Петкова

Когато се научим да обръщаме повече внимание на естествения стремеж за завръщане към природата, тогава ще почувстваме и ползата от това зелено знание. Представям си града ни след 30 години изпъстрен с покривни градини и вертикално озеленяване, виждам една почистена река, много хора с колела и деца възпитани на любов към природата„, казва още младата хасковлийка в посланието си. Лиляна Петкова завършва с думите „Посвещавам това послание за любов и хармония на детето си, което ще се роди след около 4 месеца. Дано сме живи и здрави след 30 години да се съберем и оценим извървения път. Сила и любов!“.

Посланието на Лиляна Петкова е вкопано заедно си имената и адреса й, за да може наистина след 30-години нейното дете да се гордее се нея, казаха от общината.

Капсулата Капсулата
Капсулата Капсулата
Капсулата Капсулата

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button