Хасково

Национален състезател пак първи на хасковски крос

Кросът34-годишният национален състезател Шабан Мустафа финишира първи за втора поредна година в лекоатлетическия крос „Ванко Дяков“. Той пак издуха конкуренцията с време 47,32. „Днес кросът ми беше по-труден и затова бях с 1 минута по-бавен от миналата година“ , коментира Шабан пред Haskovo.info.

Той обясни, че програмата му е много натоварена – наскоро участвал в състезание с 23-километров маршрут от Съединение до Пловдив, а на 2 септември бил на Световно по планинско бягане в Италия. Шабан, който работи в община Сунгурларе, Бургаско, пътува редовно из страната и Европа, за да се състезава. Днес е специално в Хасково, а в неделя тръгва за надпревара по планинско бягане в Стара планина.

Общо 37 участници се състезаваха в днешния крос, само 6 от които жени. 14-километровото разстояние, което трябваше да изминат, бе от бившото кино „Химик“ в Димитровград до площад „Свобода“. За първенците имаше предметни и парични награди.

Първи при мъжете във възрастова група до 18 години беше Есмерал Алайдин, от 18 до 40 Шабан Мустафа, от 40 до 50 – Лъчезар Николов, от 50 до 60 – Владимир Пановски и над 60 – шефът на Общински приходи Димо Маринов, който получи награда и за дългогодишно участие. При жените във възрастовата група между 18 и 30 години първо място завоюва Румяна Пановска с време 62,15, от 35 до 50 години – Албена Георгиева, а над 50 години – Борислава Маринова.

Кросът Кросът
Кросът Кросът

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button