Хасково

Почетен гражданин на Димитровград е кандидат за академик

Проф. д.ю.н. Иван Русчев е сред кандидатите за академик, съобщават от Българска академия на науките, която обяви конкурс за избор на академици и член-кореспонденти.

Роденият в Димитровград професор по гражданско и семейно право е завършил Юридическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Специализирал е в Женева и в Брюж. През 2008 г. става професор, а през 2016 г. – доктор на юридическите науки. Той е изграден учен в областта на правните науки, с оригинално мислене, с вкус към дискусионните въпроси и към новите предизвикателства в юридическата наука, се казва при избирането му за член-кореспондент на Българската академия на науките през 2021 г.

Работи в Софийския университет. Като юрист и общественик е носител на много отличия и награди.

Проф. Русчев е удостоен със званието „Почетен гражданин на община Димитровград“ с решение на Общинския съвет от юни 2023 г.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button