Хасково

Кметът на празника: Малки победи в миналото и оптимизъм за бъдещето

На 8 септември Хасково чества своя празник – Рождество на Пресвета Богородица. За първи път отдаването на почит на Св. Богородица е засвидетелствано през Възраждането. През 1837 г. е изградена първата църква, която носи името й. С решение на Общински съвет от 1993 година 8 септември е обявен за ден на града. 

Георги ИвановИзпращаме отминалата година със спомена за трудното ежедневие и малките победи, които постигнахме и гледаме към следващата с оптимизъм. Това заяви пред Haskovo.info на празника на Хасково – 8 септември кметът Георги Иванов.

Надявам се, че хората ще запомнят празничната седмица с доброто настроение, което се опитахме да създадем, а ние ще продължим да работим за това Хасково да става все по-хубав град, допълни той.

Ето какво още каза Георги Иванов:

– Моето желание е през тази празнична седмица хората да забравят неволите и затова правим всичко възможно да се чувстват щастливи, да прекарат приятно, макар и ежедневието да е трудно. Това е целта на празника, нищо друго. Тази година ми се иска хората да запомнят празника с първата копка на часовниковата кула, с откриването на монумента на полк. Вълков на Кенана, разбира се и с хубавото време. Всеки има различни интереси и мисля, че и концертите, и останалите мероприятия са създали настроение.

С какво ще запомните последната година – от миналия 8 септември до този?
– Аз ще я запомня с едно трудно ежедневие, но и с малки победи и с оптимизъм за бъдещето. Ние малко по малко си работим, каквото може – правим. Трудно, но го правим.

Напоследък Хасково има доста спечелени проекти за разлика от преди.
– Аз това го разбирам като една голяма възможност. Вие знаете, че всички проекти, които правим или сме направили, има една аката срещу тях за ревизии, за проверки, за желание да се отнемат средства, което до голяма степен ни създава едно съмнение дали да продължим в тази посока, казвам го съвсем откровено. Ето сега ни канят да правим ново сметище за 24 милиона и аз се чудя дали утре няма да ни атакуват да връщаме пари, както в момента ни атакуват за други проекти, които сме предали и са одобрени. Така че субективизмът по отношение на това, което правим, е най-неприятното. А иначе екипът, който работи в общината, се справя с всичко, което им е зададено и до този момент нямаме никакви забележки относно изпълнението на проектите. Търсят се проблеми с някоя процедура или нещо такова и ние в последствие доказваме, че не е така, но общо-взето ни създават проблеми.

Това ли ще бъде основния лайтмотив в работата и в следващата година?
– Предстоят избори и се надявам, че малко ще променят отношението си, защото това е негативно в тяхна посока, а пък негативното се натрупва и хората рано или късно си го показват.

Много пъти се споменава и Вашето име като евентуално участие в тези избори?
– Моите избори минаха. Който има избори, той да се оправя. Друг е въпросът, че ние трябва да работим така, че да докажем, че ние сме хората, на които трябва да се вярва, а тези, които са излъгали – или да си ходят, или да не тръгват накъдето са тръгнали.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
11.09.2012 8:30 8:30

КОГАТО ЧОВЕК НЕ НАРУШАВА ЗАКОНИТЕ И РАБОТИ ПО ВСИЧКИ ПРАВИЛА, ЗАЩО ТРЯБВА ДА СЕ СТРАХУВА ОТ ПРОВЕРКИ?

Възмутени
Възмутени
11.09.2012 9:46 9:46

Липсва кофа за смет а плащам такса смет на
ул Станчо Кожухаров № 16 кв.Болярово гр.
Хасково
Няколко пъти сигнализирах Титан –
662022 че при подмяна на кофите взеха старата
която си беше като нова, а нова не поставиха
и така от много време насам резултат няма до момента.
Някой от вас ще
обърне ли внимание?
По улицата е тъмно нужни са лампи.
Улицата лятото е прашна,а зимата кална обърнете внимание и направете необходимото.

Back to top button