Хасково

Най-късно до юни догодина часовниковата кула ще е готова

Първата копкаПърва копка за възстановяването на старата часовникова кула в Хасково направиха на празника на града кметът Георги Иванов и председателят на общинския съвет Иван Иванов. Тя ще се намира в сегашната градинка на площад „Атлантически“ и трябва да е готова най-късно до юни догодина.

Часовниковата кула в Хасково е построена в началото на 19 век, но е съборена през 1913 година. Тя е служила и за наблюдателен пункт на пожарната команда. През 80-те години на миналия век на нейното място е построен монументът „1000 години Хасково“, на който също има часовник.

Кулата ще се строи с дарения и няма да бъдат влагани средства от бюджета на община Хасково. Тя ще бъде възстановена в оригиналния си вид, а в основата й ще има чешми.

Важно е да се правят нови неща, още повече, че липсват доста от артефактите, които да припомнят историята на града, с които да се гордеем, каза на церемонията градоначалникът. Той благодари за уважението на гостите от Франция, Гърция, Събрия и Италия, които са в Хасково за празника на града.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button