Хасково

Педагогиките остават най-желани от хасковските кандидат-студенти

Начална и предучилищна педагогика, софтуерни технологии и дизайн за поредна година са най-желаните специалности от хасковските кандидат-студенти.

От днес масово започна приемът на документи за кандидатстване в 22 университета от Центъра за кандидат-студентска подготовка и информация, който се помещава на 3 етаж в сградата на НТС.

Най-желан е Пловдивският университет „Св. Паисий Хилендарски“, като сред причините е близостта му до Хасково. Доста подават документи и за учител по физическо в НСА.

Кандидат-студентиМасово зрелостниците кандидатстват с оценките си от матурите, като нямат желание да се явяват на изпити. Средното поскъпване е с 20 лева.

Цената на кандидатстване с матура е от 30 до 80 лева. Най-евтин е Аграрният университет, а най-скъп – НСА. С оценката от една матура може да се кандидатства до 30 специалности, допълниха за Haskovo.info от Центъра.

Кандидат-студентиУниверситетите имат различни срокове за кандидатстване, като документи от Хасково ще се приемат до 10 юли.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
25.06.2024 3:19 3:19

Толкова педагози и няма учители. Всяко женско, което не знае какво да учи, записва педагогика.

Back to top button